Kanskje ikke så rart, i hvert fall ikke hvis du bor utenfor fylkene Hedmark og Oppland. RROVE var et av temaene som stod på agendaen til SLT- nettverksmøte i Brumunddal sist mandag.

Kloke hoder i de to fylkene fant ut at alle trenger ikke kunne alt om tema radikalisering og voldelig ekstremisme. Men noen bør kunne noe og gjerne litt mer enn andre slik at de få kan være en ressurs for resten av kommune i de to fylkene.

Det er dette RROVE skal være, ressurser du som bor eller arbeider i Hedmark og Oppland kan ringe til hvis du er bekymret eller trenger veiledning/hjelp til å løse en sak i din kommune.

Ressursgruppen har utviklet et tiltakskort som kan benyttes når kommunen avdekker/mottar en bekymring eller melding om personer som ytrer eller på annen måte skaper bekymring i forhold til hatkriminalitet, radikalisering eller voldelig ekstremisme.

Smart, ikke sant!

SLT- koordinator Trond Grue er prosjektleder og med seg i ressursgruppen har han: SLT- koordinatorene fra Løten, Ringsaker og Lillehammer, Programrådgiver i flyktningetjenesten i Stange, en skolerepresentant i Gjøvik, PST og radikaliseringskontakten i Innlandet politidistrikt.

RROVE er forankret i politirådet i Hamar.