Gode eksempler på kriminalitetsforebygging i praksis

Her har vi samlet eksempler vi mener er gode fra praksisfeltet.

Tips oss gjerne om gode erfaringer!

Aktive søkefilter:
Alle temaer
Alle fylker
Alle kommuner
Alle organisasjoner
Nullstill valg

Resultater

Viser 1-10 av 48 resultater
12345Neste »

Rusprosjekt i Trøndelag

Målet er at ungdom slutter med rus. En mer forutsigbar og lik praksis overfor barn- og unge som er anmeldt av politiet for bruk og besittelse av ulovlige rusmidler. Det er målet for et treårig rusprosjekt i Trøndelag – et prosjekt initiert og betalt av Fylkesmannen i Trøndelag, og forankret ved Konfliktrådet i Trøndelag. Tilbudet til ungdommen er hjelp og støtte til å slutte med rus, i stedet for anmerkning på rullebladet.

Samverkan i lokalt brottsförebyggande arbete

Denne håndboken beskriver i fem trinn hvordan få til samarbeid/samordning i praksis og gir nyttige verktøy for hele samordningsprosessen. Med filmene "Varför ska kommunen arbeta brottsförebyggande?" og "Torget" beskriver BRÅ hhv hvorfor det er viktig at kommunene bør prioritere kriminalitetsforebyggende arbeidet og hvordan arbeidet kan bli kunnskapsbasert.

Ble rusfri i fengsel: – Vennlige betjenter helt avgjørende

Karina ble fengslet i Trondheim i 2017. – Da jeg våknet etter hendelsen jeg soner for, bestemte jeg meg for å starte et nytt liv. Jeg skulle bruke oppholdet i fengsel til å endre meg. Avslutte mange år med rus på hasj og amfetamin. Det har hun klart - med fengselsbetjenter som heier på henne.

Vet dine barn hvilke bilder som er delbare?

På torsdag holdt politiet foredrag om spredning av nakenbilder for 7. klassingene i Vestby. – Jeg har blitt kontaktet av elever helt ned i 5.klasse som har opplevd spredning av nakenbilder, sier digitalrådgiver Katrine Skovholt.

Evaluering af kriminalpræventive indsatser

Praktisk veiledning om hvordan man skal evaluere kriminalitetsforebyggende tiltak/innsatser. Guiden er rettet mot personer som ikke har erfaring med evalueringer. Den beskriver praktiske handlinger, tips, eksempler og praksis du kan bruke når du planlegger og gjennomfører en evaluering.

Flirt og grænser. Undervisningsmateriale til 9. klasser (samt 10. klasse og videregående)

Unge mennesker synes det ofte vanskelig å snakke om sex, flørting og sjekking og spesielt erfaringer som ligger i en gråsone eller er grenseoverskridende. Dette undervisningsmaterialet handler om flørting, kjønn, grenser og normer og gir lærere et verktøy til å få unge til å snakke om emnet.

Inget att vänta på – Handbok för våldsförebyggande arbete med barn och unga

Denne håndboken gir eksempler på hvordan man med bakgrunn i kunnskap kan forebygge og stoppe vold i praksis.

Efter barnförhöret – en modell för at ge stöd och information till barn och föräldrar vid misstanke om barnmisshandel

Barn som har gjennomgått et barneforhør på grunn av mistanke om at de har vært utsatt for vold, får ofte liten støtte og oppfølging. Denne veilederen beskriver en modell der sosialtjenesten tilbyr hjembesøk samme dag som barnet var til forhør. Målet er å bidra til at barnet beskyttes for vold, at relasjonene til foreldrene bedres og at de får mulighet til å hente seg inn etter den volden de allerede er blitt utsatt for.

Inte ditt fel! Att förebygga sexuell utsatthet

Å snakke med barn og unge om seksuelle overgrep kan oppleves som vanskelig og noe som voksne helst avstår fra, Det er ikke desto mindre særlig viktig å gjøre dette på en god måte, der en er lydhør for barns/unges behov. Veilederen har bla spurt de unge hvordan de selv vil bli møtt og behandlet.

Vold og seksuelle overgreb mod børn og unge En guide til plejefamilier – om forebyggelse, opsporing og håndtering

Denne guiden har to deler: Den første gir inspirasjon til hvordan fosterfamilier kan bidra til å forhindre at et fosterbarn blir misbrukt. I den andre delen vurderes emner som barns seksualitet, vold mot barn, bivirkninger etter angrep, barn med bekymringsfull seksuell oppførsel, grooming etc. Guiden inneholder dessuten spørsmål til refleksjon, samt verktøy og inspirasjon til fosterfamiliens arbeid med å forebygge, oppspore og håndtere  vold og seksuelle overgrep mot barn og unge.
12345Neste »

Fant du det du lette etter?

JaNei