Gode eksempler på kriminalitetsforebygging i praksis

Her har vi samlet eksempler vi mener er gode fra praksisfeltet.

Tips oss gjerne om gode erfaringer!

Aktive søkefilter:
Alle temaer
Alle fylker
Alle kommuner
Alle organisasjoner
Nullstill valg

Resultater

Viser 1-10 av 49 resultater
12345Neste »

Sjumilssteget

Navnet Sjumilssteget refererer til folkeeventyret om Askeladden og hans gode hjelpere. Ifølge nettsidene til sjumilssteget er forklaringen på navnet slik: I lys av programvinklinga om samarbeid, ble vi særlig fascinert av eventyret om Askeladden og de gode hjelperne. Han hadde 6 hjelpere - med han selv var det til sammen sju i trebåten de reiste med. Samarbeid mot målet var i fokus. Men først og fremst dreide fascinasjonen seg om den ene av hjelperne som hadde sju skippundlodd på beina. Hvis disse ble tatt av, ble hjelperen så lett i bena at han kunne fyke like til verdens ende på et øyeblikk. Vi så for oss at vi skulle ta av skippundloddet fra "beina til kommunene" - og navnevalget ble derfor uløselig knyttet til denne spesielle hjelperen som hentet vann til kongen for at Askeladden skulle få kongsdattra og halve kongeriket.

Det første kommunale mobbeombudet i Trøndelag har startet sitt arbeid.

Høsten 2018 ble det etablert en nasjonal ordning med mobbeombud for alle barn og elever i barnehage og grunnskole i alle fylker. Ombudene skal bidra til et godt samarbeid med eksisterende elev- og lærlingeombud om skolemiljø i videregående opplæring. Den nye ordningen skal sikre at mobbeombudene får jobbe uavhengig av skoleeier.

«Sluta skjut»: Intervensjon mot grov vold i Malmø

Politiet, kriminalomsorgen og Malmø kommune tar i bruk et tydelig budskap og tilbud om hjelp for å stoppe den grove volden mellom tunge kriminelle miljøer.

Rusprosjekt i Trøndelag

Målet er at ungdom slutter med rus. En mer forutsigbar og lik praksis overfor barn- og unge som er anmeldt av politiet for bruk og besittelse av ulovlige rusmidler. Det er målet for et treårig rusprosjekt i Trøndelag – et prosjekt initiert og betalt av Fylkesmannen i Trøndelag, og forankret ved Konfliktrådet i Trøndelag. Tilbudet til ungdommen er hjelp og støtte til å slutte med rus, i stedet for anmerkning på rullebladet.

Samverkan i lokalt brottsförebyggande arbete

Denne håndboken beskriver i fem trinn hvordan få til samarbeid/samordning i praksis og gir nyttige verktøy for hele samordningsprosessen. Med filmene "Varför ska kommunen arbeta brottsförebyggande?" og "Torget" beskriver BRÅ hhv hvorfor det er viktig at kommunene bør prioritere kriminalitetsforebyggende arbeidet og hvordan arbeidet kan bli kunnskapsbasert.

Ble rusfri i fengsel: – Vennlige betjenter helt avgjørende

Karina ble fengslet i Trondheim i 2017. – Da jeg våknet etter hendelsen jeg soner for, bestemte jeg meg for å starte et nytt liv. Jeg skulle bruke oppholdet i fengsel til å endre meg. Avslutte mange år med rus på hasj og amfetamin. Det har hun klart - med fengselsbetjenter som heier på henne.

Vet dine barn hvilke bilder som er delbare?

På torsdag holdt politiet foredrag om spredning av nakenbilder for 7. klassingene i Vestby. – Jeg har blitt kontaktet av elever helt ned i 5.klasse som har opplevd spredning av nakenbilder, sier digitalrådgiver Katrine Skovholt.

Evaluering af kriminalpræventive indsatser

Praktisk veiledning om hvordan man skal evaluere kriminalitetsforebyggende tiltak/innsatser. Guiden er rettet mot personer som ikke har erfaring med evalueringer. Den beskriver praktiske handlinger, tips, eksempler og praksis du kan bruke når du planlegger og gjennomfører en evaluering.

Flirt og grænser. Undervisningsmateriale til 9. klasser (samt 10. klasse og videregående)

Unge mennesker synes det ofte vanskelig å snakke om sex, flørting og sjekking og spesielt erfaringer som ligger i en gråsone eller er grenseoverskridende. Dette undervisningsmaterialet handler om flørting, kjønn, grenser og normer og gir lærere et verktøy til å få unge til å snakke om emnet.

Inget att vänta på – Handbok för våldsförebyggande arbete med barn och unga

Denne håndboken gir eksempler på hvordan man med bakgrunn i kunnskap kan forebygge og stoppe vold i praksis.
12345Neste »

Fant du det du lette etter?

JaNei